1457528_253776974780235_842041516_n

Sărbătorirea Zilei Limbii Române la Copenhaga

Scoala Românească din Copenhaga, în parteneriat cu Ambasada României în Regatul Danemarcei, va organiza la 31 august 2014 un eveniment educațional dedicat Zilei Limbii Române. Acțiunea se va desfășura la sediul Școlii Românești (Kollegievej 2, Charlottenlund 2920, Copenhaga), începând cu orele 11.00 și va consta în recitarea unor poezii ale unor autori români clasici, interpretarea unor cântece în limba română etc. de către elevii Școlii Românești.

tim.php

Camera groazei. E ceva putred în Danemarca

CRONICĂ DE FILM. „Camera groazei”, un film danez cu succes la publicul din ţara sa, este un thriller care bifează corect, dar fără vervă şi originalitate, mărcile genului. Filmul lui Mikkel Norgaard se păstrează într-o zonă mainstream şi afişează o sfioşenie surprinzătoare, atât narativ, cât şi vizual.

Culori la Copenhaga

susanee1-800x620

În vizită la doamna Olufsen

A, deci azi vedem și marea? Freamătul eterogenului grup de jurnaliști ajunși în Danemarca se vede de la o poștă. Fiindcă e jumătatea lui iunie, iar în Iutlanda Centrală soarele arde cu putere, ba chiar pentru a treia zi consecutiv, de se miră și localnicii. Dar înainte de asta, ni se mai zice, o să o vizităm pe doamna Olufsen la conacul Quistrup. Ne așteaptă cu cafele și, dacă se respectă cutuma acestui gen de vizite, poate și cu prăjituri de casă făcute chiar de dumneaei.

Danemarca, ţara invitată la cea de-a noua ediţie la Anim’est editia a 9-a , 3-12 octombrie 2014, Bucuresti

După deliciile elveţiene de anul trecut, Anim’est aduce la Bucureşti o mostră relevantă de know-how şi farmec nordic. Ţara invitată în cadrul ediţiei de anul acesta este Danemarca, gazda uneia dintre cele mai prestigioase şcoli de film de animaţie din lume, The Animation Workshop, prezentă la ediţia Anim’est din 2011.

Den viborgensiske organisation Need To Care holder loppemarked lørdag til fordel for fattige rumænere.

Den viborgensiske organisation Need To Care holder loppemarked lørdag til fordel for fattige rumænere.

Næste tur til Rumænien er i november. Har du tæpper, dyner, babyudstyr, køkkenting som du ikke bruger (gryder, el kedel, kaffemaskiner, porcelæn mv.). Måske du har lyst til at samle en sæk tøj sammen fra familie/venner, så er det også velkommen, både børne og voksentøj. Lige nu vintertøj og vinterfodtøj meget aktuelt.