“Pericolul românesc” a învins în politica daneza. Danemarca intenționează să reintroducă controale frontaliere, în limitele normelor Schengen. Danske Folkeparti si-a impus conditiile “Rumæner-kriminalitet eksploderet i Danmark” schimba politica controalelor la granita

Danemarca intenționează să impună controale frontaliere, dar în limitele regulilor ce guvernează spațiul Schengen de liberă circulație, a declarat marți noul ministru de externe danez Kristian Jensen, transmite Reuters. Jensen l-a informat more | mai mult »

Societatea fara cash: Danemarca da tonul noii ere

Danemarca ar putea deveni incepand de anul viitor o societate care se bazeaza tot mai putin pe platile in numerar. Guvernul de la Copenhaga a propus modificarea legii care ii obliga pe more | mai mult »

Danemarca a deschis Ziua Europei la metroul bucureştean – FOTO

Danemarca a deschis manifestările de Ziua Europei la metroul bucureştean, în staţia Piaţa Romană, redenumită pentru o zi cu numele acestei ţări, fiind amenajat un stand la care este prezentată oferta educaţională more | mai mult »

Danemarca! Nikita Klæstrup – O POLITICIANĂ SUPERBĂ a ajuns în atenţia presei după ce a postat mai multe fotografii intime

Nikita Klæstrup, lidera organizației politice “Young Conservatives” din Danemarca, a venit la aniversarea A 110 ani a partidului într-o rochie cu un decolteu extrem, potrivit CBS. Mai mult, ea nu a purtat more | mai mult »

200 de români angajati la negru pe salarii de mizerie, la constructia noului metrou din Copenhaga

Autoritatile daneze acuza firmele italienesti implicate în constructia metroului din Copenhaga de ilegalitati. Plateau angajatii români direct în mîna fara ca acestia sa aiba carte de munca, contracte de angajare sau sa more | mai mult »

Am dominat si Danemarca | Satu-Mare

Localitatea daneza Aarhus a fost zilele trecute gazda unui puternic turneu international de lupte, cu 11 tari participante. La invitatia gazdelor, o delegatie de la CS Satu Mare-Cetate Heracle Ardud a facut more | mai mult »

Cristi Dulca: „Am avut noroc! Danemarca e favorita, dar am mare incredere in echipa noastra!”

Nationala de tineret U21 a Romaniei si-a aflat, joi dimineata, adversarele in grupa de calificare pentru Campionatul European din 2017. „Tricolorii” pregatiti de Cristi Dulca vor face parte din grupa a 5-a alaturi more | mai mult »

Romania a depasit Danemarca. La handbal

Rumænien har overhalet Danmark Fremgang. Den rumænske liga er i fremgang. Og det er en af forklaringerne på, at profilerne lige nu valfarter fra Danmark til Rumænien. Det er nogle uger siden, more | mai mult »

Cum am mai spus :) Se mai pleaca si din Danemarca în Romania. înca o jucatoare de handbal daneza transferata la CSM Bucuresti

Rumænere snupper endnu en dansk landsholdsspiller Maria Fisker skal fra næste sæson spille for CSM Bukarest i den rumænske liga. Endnu en dansk stjernespiller forlader Boxer Dameligaen fra næste sæson. Viborg HK-fløjen more | mai mult »

Danemarca, o nouă „bombă“ pentru piaţa valutară? Ete, nene ! iar vom merge in Romania ca nababii , ca-n anii ’90

Investitorii se tem că Banca Naţio­nală din Danemarca (BND), ultima bancă centrală mare care menţine un curs de schimb fix în raport cu euro, ar putea retrage subit plafonul de schimb valutar more | mai mult »

Uzina Dacia de la Pitesti laudata în presa daneza “Una din cele mai mari si moderne fabrici de autoturisme din Europa – 350.000 de masini ies anual pe poarta fabricii – export in toate colturile lumii”

Den enorme Dacia-fabrik i rumænske Pitesti er Europas femtestørste. Her produceres der 350.000 biler om året. Det kunne være torden. Men de sølv-glinsende skærme, bunde og karrosserier, som åbenbarer sig, når den more | mai mult »

Mai sînt si danezi care lasa Danemarca pentru Romania : Dansk håndboldstjerne skifter til rumænsk storklub

FCM Håndbolds Line Jørgensen skal fra næste sæson spille for CSM Bukarest i Rumænien. Den danske landsholdsanfører Line Jørgensen skifter fra næste sæson FCM Håndbold ud med CSM Bukarest. Den rumænske storklub more | mai mult »

Presa italiana si cea daneza : O daneza a fost violata de un sofer de TIR român intr-o parcare din Torino

En ung dansk kvinde blev angiveligt voldtaget i fredags på en italiensk parkeringsplads af en rumænsk lastbilchauffør, der havde lovet hende et lift til Frankrig. Det skriver det italienske medie aostasera.it ifølge more | mai mult »

Mda, daca tot e 26 Ianuarie sa ne aducem aminte :) . Ceausescu la Copenhaga, primeste distincţia Ordinul Elefantului. O jena teribila de care isi amintesc si astazi exilatii români din acele timpuri

Dronning Margrethe og Ceausescu under besøget i Danmark, hvor diktatoren fik Danmarks fornemste hæderstegn, Elefantordenen. La 10 noiembrie 1980, cu prilejul vizitei în Danemarca, Regina Margareta a II-a i-a conferit lui Nicolae more | mai mult »

Jurnalistii danezi au vizitat fabrica Dacia de la Pitesti. Dacia, un mare succes în Danemarca

Dacia trækker Rumænien i gang Vi besøger den enorme Dacia-fabrik i rumænske Pitesti, hvor der produceres 350.000 biler om året.. Dacia-fabrikken i Pitesti, som har 14.000 ansatte, er et symbol på et more | mai mult »

Declaratii socante ale lui Razvan Bancescu, seful de proiect al Autoritatii pentru Protectia Animalelor din Primaria Capitalei : Maidanezii din Romania ar ajunge in bordeluri pentru zoofili din Danemarca

Declaratiile au fost preluate de mai multe posturi mari de televizune din Romania si de aproape toata presa scrisa…. Poate ca Ambasada Danemarcei la Bucuresti ar trebui sa ia atitudine în privinta more | mai mult »

Aroganta si încalcarea legii se întimpla si la casele regale. Prinţul Frederik, viitorul rege al Danemarcei criticat aspru în massmedia daneza

El si suita sa, urmati de serviciile secrete daneze PET care asigura Serviciul de Protecţie şi Pază a casei regale din Danemarca, au ignorat avertizarile politiei si a functionarilor care lucreaza la more | mai mult »

Ce a facut o femeie din Danemarca, dupa ce un fost iubit a pus poze cu ea goala pe internet

Emma Holten, o activista din Danemarca, a luat o decizie drastica, dupa ce un fost iubit a postat poze cu ea goala pe internet, in urma cu trei ani. Femeia a refuzat more | mai mult »

VIDEO. Helle Thorning-Schmidt, premierul Danemarcei, a pățit-o la Paris. Șefa Guvernului danez a căzut pe scări și era să-și rupă gâtul. La propriu.

Un incident mai puţin plăcut a avut loc în momentul în care liderii Europei au părăsit Palatul Elysee. Helle Thorning-Schmidt, prim-ministrul Danemarcei, a căzut în timp ce cobora treptele, reuşind cu greu more | mai mult »

Caricaturile Charlie Hebdo cu profetul Mohamed au fost republicate de un ziar din Danemarca

Un ziar danez a republicat caricaturile cu profetul Mohamed realizate de jurnalistii de la Charlie Hebdo. Editia de joi a publicatiei Berlingske, disponibil online inca de miercuri seara, prezinta cateva foste pagini more | mai mult »

Danemarca creează o armată cibernetică după atacurile hackerilor

Începând din acest an, Danemarca va dezvolta o strategie de război cibernetic împotriva unor țări și organizații ostile, a raportat cotidianul danez Politiken. (foto : Ministrul apărării din Danemarca , Nicolai Wammen) more | mai mult »

 
635634005749837709-baby

Femeile din Danemarca pot beneficia de un concediu gratuit oferit de o bancă de spermă. Ce trebuie să facă în schimb

O bancă de spermă din Copenhaga a găsit o metodă inedită pentru a le încuraja pe femei să doneze ovule. Nu puţini sunt, însă, cei care au catalogat respectiva campanie drept imorală.

O vacanţă gratuită, pe o plajă însorită, cu nisip fin, din Grecia sau Spania. Ce trebuie să faci în schimb? Dacă eşti femeie, nu trebuie „decât” să îţi donezi ovulele.

635634005749837709-baby

Oferta bizară vine din partea Cryos International Sperm Bank, o bancă de spermă din Danemarca, relatează protothema.gr.

Aşadar, femeile din această ţară sunt încurajate să îşi doneze ovulele în schimbul unui concediu ale cărui costuri sunt acoperite de respectiva companie.

rascuteri

Noul Guvern de centru-dreapta din Danemarca reduce la jumătate ajutoarele sociale pentru solicitanții de azil

Noul Guvern de centru-dreapta din Danemarca a anunțat că va reduce la jumătate numărul ajutoarelor sociale pentru solicitanții de azil, relatează BBC în ediția online.
Solicitanții de azi fără copii vor primi un ajutor în valoare de 5.945 de coroane (797 euro), faţă de 10.849 de coroane (1.454 de euro) în prezent, iar cuplurile căsătorite, cu copii, vor beneficia de 16.638 de coroane (2.230 de euro) lunar, faţă de 28.832 de coroane (3.864 de euro) în prezent.

Imigranții care vor trece testul de limba daneză vor mai primi un bonus lunar de 1.500 de coroane (200 de euro).

 rascuteri

Propunerea ar putea fi aprobată de Parlament, vineri, unde Guvernul format de partidul liberal Venstre este susţinut de partidul antiimigraţie DPP.

Noi măsuri împotriva imigrației ilegale: Danemarca introduce controale la graniță

O nouă măsură extremă împotriva imigraţiei ilegale vine din Danemarca. Oficialii de la Copenhaga au anunţat că intenţionează să impună controale la frontieră, asta în ciuda faptului că tara este membră a spaţiului Schengen.

Scopul este să combată imigraţia ilegală şi contrabanda. Măsura va viza porţiunea de graniţă cu Germania. Autorităţile daneze le-au informate deja pe cele de la Berlin şi au dat asigurări că toate aceste controale vor fi făcute în limita regulilor ce guvernează spațiul Schengen. Practic acest lucru înseamnă mai mulţi poliţişti şi verificarea amănunţită a vehiculelor în tranzit.

Danemarca a mai impus astfel de controale şi în 2011.

10169277_706315676139914_1790105057440277906_n

Sîmbata si Duminica danezii si românii din Copenhaga au ocazia sa guste faimosii mititei românesti la “The Taste of Transylvania”

The Taste of Transylvania på Kødbyens Mad & Marked

Lørdag og søndag denne weekend på Kødbyens Mad & Marked, serverer det Rumænske gadekøkken MICI. Med sin Unique smag og lille størrelse, er denne traditionelle rumænske mík,berømt blandt mange i sit fædreland.

10169277_706315676139914_1790105057440277906_n
Smagen er sagen, og oplevelsen taler for sig selv. Smags nuancerne bestående af grillet okse og lammekød tilsmagt med 13 ingredienser, som gør det svært at holde sig fra når man først har sat tænderne i den.

Adresa :  Flæsketorvet, 1711 Copenhaga

515129d32e134b1bb8d5a682831ad57a_g_kontrol

“Pericolul românesc” a învins în politica daneza. Danemarca intenționează să reintroducă controale frontaliere, în limitele normelor Schengen. Danske Folkeparti si-a impus conditiile “Rumæner-kriminalitet eksploderet i Danmark” schimba politica controalelor la granita

Danemarca intenționează să impună controale frontaliere, dar în limitele regulilor ce guvernează spațiul Schengen de liberă circulație, a declarat marți noul ministru de externe danez Kristian Jensen, transmite Reuters.

Jensen l-a informat despre planul autorităților de la Copenhaga pe omologul său german, Frank-Walter Steinmeier.

RB_PLUS__Store_befo_843830a

În 2011, Danemarca a reintrodus pentru câteva luni controalele asupra autovehiculelor, nu și persoanelor, între peninsula Jutlanda, singura parte a țării legată de Europa continentală, și Germania.

Totuși, Comisia Europeană a criticat această decizie a autorităților daneze.

imageResize

Danemarca: Viitor guvern monocolor al liberalilor Venstre

Liderul liberalilor danezi, Lars Loekke Rasmussen, a afirmat vineri că dorește să formeze un guvern monocolor al partidului său, Venstre, în contextul în care negocierile cu dreapta antiimigrație se dovedesc dificile, anunță AFP.

“Impresia mea este că, după discuțiile din această seară, va fi posibil să se alcătuiască un guvern Venstre sub conducerea mea, care va beneficia de sprijin în parlament”, a declarat presei la Copenhaga Lars Loekke Rasmussen, citat de televiziunea națională DR.

imageResize

Partidul Venstre, care domină tradițional guvernele de dreapta din Danemarca, s-a clasat pe poziția a treia la legislativele din 18 iunie, cu 19,5% din voturi, în urma social-democraților (26,3%) și a Partidului Popular Danez (DF, 21,1%).

%d bloggers like this: