Sclavii Danemarcei. Au venit în Danemarca sa lucreze pe platforma petroliera DONG. 200 români sînt disperat, Nu au mai primit salarii de doua luni, primesc marunt doar pentru mîncare

Romanii sïnt angajati de firma SIM , un subcontractor al companiei daneze DONG. Compania româneasca SIM SRL este detinuta de românul Grecu Remus si compania italieneasca Sim SPA. Har ikke penge til more | mai mult »

“Pericolul românesc” a învins în politica daneza. Danemarca intenționează să reintroducă controale frontaliere, în limitele normelor Schengen. Danske Folkeparti si-a impus conditiile “Rumæner-kriminalitet eksploderet i Danmark” schimba politica controalelor la granita

Danemarca intenționează să impună controale frontaliere, dar în limitele regulilor ce guvernează spațiul Schengen de liberă circulație, a declarat marți noul ministru de externe danez Kristian Jensen, transmite Reuters. Jensen l-a informat more | mai mult »

Societatea fara cash: Danemarca da tonul noii ere

Danemarca ar putea deveni incepand de anul viitor o societate care se bazeaza tot mai putin pe platile in numerar. Guvernul de la Copenhaga a propus modificarea legii care ii obliga pe more | mai mult »

Danemarca a deschis Ziua Europei la metroul bucureştean – FOTO

Danemarca a deschis manifestările de Ziua Europei la metroul bucureştean, în staţia Piaţa Romană, redenumită pentru o zi cu numele acestei ţări, fiind amenajat un stand la care este prezentată oferta educaţională more | mai mult »

Danemarca! Nikita Klæstrup – O POLITICIANĂ SUPERBĂ a ajuns în atenţia presei după ce a postat mai multe fotografii intime

Nikita Klæstrup, lidera organizației politice “Young Conservatives” din Danemarca, a venit la aniversarea A 110 ani a partidului într-o rochie cu un decolteu extrem, potrivit CBS. Mai mult, ea nu a purtat more | mai mult »

200 de români angajati la negru pe salarii de mizerie, la constructia noului metrou din Copenhaga

Autoritatile daneze acuza firmele italienesti implicate în constructia metroului din Copenhaga de ilegalitati. Plateau angajatii români direct în mîna fara ca acestia sa aiba carte de munca, contracte de angajare sau sa more | mai mult »

Am dominat si Danemarca | Satu-Mare

Localitatea daneza Aarhus a fost zilele trecute gazda unui puternic turneu international de lupte, cu 11 tari participante. La invitatia gazdelor, o delegatie de la CS Satu Mare-Cetate Heracle Ardud a facut more | mai mult »

Cristi Dulca: „Am avut noroc! Danemarca e favorita, dar am mare incredere in echipa noastra!”

Nationala de tineret U21 a Romaniei si-a aflat, joi dimineata, adversarele in grupa de calificare pentru Campionatul European din 2017. „Tricolorii” pregatiti de Cristi Dulca vor face parte din grupa a 5-a alaturi more | mai mult »

Romania a depasit Danemarca. La handbal

Rumænien har overhalet Danmark Fremgang. Den rumænske liga er i fremgang. Og det er en af forklaringerne på, at profilerne lige nu valfarter fra Danmark til Rumænien. Det er nogle uger siden, more | mai mult »

Cum am mai spus :) Se mai pleaca si din Danemarca în Romania. înca o jucatoare de handbal daneza transferata la CSM Bucuresti

Rumænere snupper endnu en dansk landsholdsspiller Maria Fisker skal fra næste sæson spille for CSM Bukarest i den rumænske liga. Endnu en dansk stjernespiller forlader Boxer Dameligaen fra næste sæson. Viborg HK-fløjen more | mai mult »

Danemarca, o nouă „bombă“ pentru piaţa valutară? Ete, nene ! iar vom merge in Romania ca nababii , ca-n anii ’90

Investitorii se tem că Banca Naţio­nală din Danemarca (BND), ultima bancă centrală mare care menţine un curs de schimb fix în raport cu euro, ar putea retrage subit plafonul de schimb valutar more | mai mult »

Uzina Dacia de la Pitesti laudata în presa daneza “Una din cele mai mari si moderne fabrici de autoturisme din Europa – 350.000 de masini ies anual pe poarta fabricii – export in toate colturile lumii”

Den enorme Dacia-fabrik i rumænske Pitesti er Europas femtestørste. Her produceres der 350.000 biler om året. Det kunne være torden. Men de sølv-glinsende skærme, bunde og karrosserier, som åbenbarer sig, når den more | mai mult »

Mai sînt si danezi care lasa Danemarca pentru Romania : Dansk håndboldstjerne skifter til rumænsk storklub

FCM Håndbolds Line Jørgensen skal fra næste sæson spille for CSM Bukarest i Rumænien. Den danske landsholdsanfører Line Jørgensen skifter fra næste sæson FCM Håndbold ud med CSM Bukarest. Den rumænske storklub more | mai mult »

Presa italiana si cea daneza : O daneza a fost violata de un sofer de TIR român intr-o parcare din Torino

En ung dansk kvinde blev angiveligt voldtaget i fredags på en italiensk parkeringsplads af en rumænsk lastbilchauffør, der havde lovet hende et lift til Frankrig. Det skriver det italienske medie aostasera.it ifølge more | mai mult »

Mda, daca tot e 26 Ianuarie sa ne aducem aminte :) . Ceausescu la Copenhaga, primeste distincţia Ordinul Elefantului. O jena teribila de care isi amintesc si astazi exilatii români din acele timpuri

Dronning Margrethe og Ceausescu under besøget i Danmark, hvor diktatoren fik Danmarks fornemste hæderstegn, Elefantordenen. La 10 noiembrie 1980, cu prilejul vizitei în Danemarca, Regina Margareta a II-a i-a conferit lui Nicolae more | mai mult »

Jurnalistii danezi au vizitat fabrica Dacia de la Pitesti. Dacia, un mare succes în Danemarca

Dacia trækker Rumænien i gang Vi besøger den enorme Dacia-fabrik i rumænske Pitesti, hvor der produceres 350.000 biler om året.. Dacia-fabrikken i Pitesti, som har 14.000 ansatte, er et symbol på et more | mai mult »

Declaratii socante ale lui Razvan Bancescu, seful de proiect al Autoritatii pentru Protectia Animalelor din Primaria Capitalei : Maidanezii din Romania ar ajunge in bordeluri pentru zoofili din Danemarca

Declaratiile au fost preluate de mai multe posturi mari de televizune din Romania si de aproape toata presa scrisa…. Poate ca Ambasada Danemarcei la Bucuresti ar trebui sa ia atitudine în privinta more | mai mult »

Aroganta si încalcarea legii se întimpla si la casele regale. Prinţul Frederik, viitorul rege al Danemarcei criticat aspru în massmedia daneza

El si suita sa, urmati de serviciile secrete daneze PET care asigura Serviciul de Protecţie şi Pază a casei regale din Danemarca, au ignorat avertizarile politiei si a functionarilor care lucreaza la more | mai mult »

Ce a facut o femeie din Danemarca, dupa ce un fost iubit a pus poze cu ea goala pe internet

Emma Holten, o activista din Danemarca, a luat o decizie drastica, dupa ce un fost iubit a postat poze cu ea goala pe internet, in urma cu trei ani. Femeia a refuzat more | mai mult »

VIDEO. Helle Thorning-Schmidt, premierul Danemarcei, a pățit-o la Paris. Șefa Guvernului danez a căzut pe scări și era să-și rupă gâtul. La propriu.

Un incident mai puţin plăcut a avut loc în momentul în care liderii Europei au părăsit Palatul Elysee. Helle Thorning-Schmidt, prim-ministrul Danemarcei, a căzut în timp ce cobora treptele, reuşind cu greu more | mai mult »

Caricaturile Charlie Hebdo cu profetul Mohamed au fost republicate de un ziar din Danemarca

Un ziar danez a republicat caricaturile cu profetul Mohamed realizate de jurnalistii de la Charlie Hebdo. Editia de joi a publicatiei Berlingske, disponibil online inca de miercuri seara, prezinta cateva foste pagini more | mai mult »

 
Skat_penge_topfoto__jpg

Ceva e putred în Danemarca: taxele

ANAF-ul danez ( SKAT în daneza – un fel de ANAF pe steroizi) , a anunțat că a descoperit o imensă fraudă fiscală, prin care multinaționalele au păgubit Danemarca astfel cu peste 800 milioane de euro. Cum? Presupusa fraudă ar fi avut de a face cu impozitul pe dividende încasate de unele firme de la societăți listate pe burse. Pentru a se evita dubla impunere, companiile străine care plătesc impozit pe dividendele încasate din Danemarca și în țările lor de origine sunt îndreptățite să ceară rambursarea impozitului respectiv plătit în Danemarca.

Foto :  SKAT = Fiscul danez (un fel de ANAF pe steroizi)

Skat_penge_topfoto__jpg

Fiscul de la Copenhaga susține, însă, că mai multe multinaționale ar fi cerut rambursări pe bază de documente false. Momentan, investigațiile sunt în curs, întrucât Fiscul danez de-abia a semnalat cazul Poliției. Dar, dincolo de deznodământul anchetei, ceva sare în ochi: în Danemarca, impozitul pe dividende e de 27%, comparativ cu 5% în Bulgaria, şi, pe viitor, în România. Asta în condițiile în care a impozita dividende după ce ai taxat profitul înseamnă oricum dublă impunere. Taxele mari nu sunt însă deloc o excepție în Danemarca – țara cu cea mai opresivă fiscalitate din Uniunea Europeană.

La TVR si Digi24: Anchetă în Danemarca. Suspiciuni de fraudă fiscală de peste 800 de milioane de euro

Trezoreria publică a Danemarcei a declanşat o anchetă, care ar putea scoate la lumină cea mai mare fraudă fiscală din istoria ţării, de peste 800 de milioane de euro.

Cazul se referă la câştiguri realizate de companii pe piaţa bursieră daneză, inclusiv dividende. Acestea sunt în mod normal impozitate cu 27%, dar convenţiile fiscale semnate de Danemarca cu anumite ţări permit beneficiarilor cu sediul în aceste state să li se ramburseze totul sau o parte a acestei taxe, dacă ea exista în ţările în cauză.

Potrivit autorităţilor, o anchetă internă a Trezoreriei arată că o vastă reţea de companii cu sediul în străinătate au solicitat aparent rambursarea taxelor pe dividende pentru participaţii fictive, pe baza unor documente false. Nici Fiscul şi nici poliţia nu au vrut, deocamdată, să dea detalii cu privire la companiile potenţial implicate.

No name

Danemarca reduce ajutoarele acordate solicitanţilor de azil, pentru a-i descuraja să vină în ţară

Parlamentarii danezi au redus prestaţiile sociale de care pot beneficia noii solicitanţi de azil, într-o încercare de a-i descuraja să vină în ţara lor, în contextul actualei crize a imigranţilor, relatează DPA în pagina electronică.

Ministrul Integrării Inger Stojberg, din cadrul Partidului Venstre (liberali, centru-dreapta, la putere), a declarat, citată de agenţia Ritzau, că este vorba despre primul pas către “readucerea politicilor în domeniul azilului înapoi pe drumul cel bun”.

Proiectul a fost adoptat în a treia şi ultima lectură, cu 56 de voturi la 50. În total, 73 de parlamentari au absentat de la vot.

(foto : Ministrul Integrării d-na Inger Stojberg si un emigrant arab în DK)

No name

“Poţi să ai opinii diferite faţă de soluţiile Guvernului, dar nu poţi ignora provocările”, a spus ea.

COMUNICAT DE PRESĂ ICR : Regizorul Ciprian Suhar la Odense International Film Festival din Danemarca

Institutul Cultural Român de la Stockholm susţine participarea regizorului român Ciprian Suhar la Festivalul Internaţional de Film de la Odense, cel mai vechi festival de film din Danemarca, fondat în 1975. Scurtmetrajul Have Sweet Dreams (2014) a fost selectat în competiţia oficială şi va fi proiectat în datele de 25, 26 şi 27 august, la Cafébiografen şi Magasinet. Filmul românesc concurează, alături de alte 100 de pelicule, la trofeul pentru cel mai bun scurtmetraj internaţional. Ca urmare a unui parteneriat încheiat în 2013, scurtmetrajul câştigător la Festivalul de la Odense este preluat în selecţia Academiei Americane de Film (Oscar Academy), la secţiunea scurtmetraje.

Filmul Have Sweet Dreams spune povestea a doi băieţi care provin dintr-o familie modestă, în care lupta cu dificultăţile vieţii cotidiene reflectă neputinţa adulţilor de a-şi asuma responsabilitatea pentru decizii care privesc întreaga familie. Filmul a fost proiectat în cadrul mai multor festivaluri de profil, printre care Trieste Film Festival (Italia, 2015), Festival International du Film d’Aubagne (Franţa, 2015), Lichter / Filmfest Frankfurt International (Germania, 2015) şi Asiana International Short Film Festival (Coreea, 2014). Filmul a fost premiat pentru cea mai bună imagine (ZeroTrenta Cortofestival, Italia, 2014), cea mai bună interpretare (Valdarno Cinema Fedic, Italia, 2015) şi cel mai bun scurtmetraj într-o limbă străină (Jalari in Corto Festival, Italia, 2014).

Familie din România, prinsă la furat în Danemarca: Copilul a fost implicat direct în comiterea infracțiunii (VIDEO)

Furtul din magazine a devenit un sport frecvent practicat de românii plecați în străinătate. Cel mai recent videoclip are în prim-plan o familie de români surprinsă la furat într-un magazin din Danemarca.

Potrivit poliției daneze, aceștia au reușit să subtilizeze încasările unui magazin de haine în doar 20 de secunde, scrie mariustuca.ro.

“Este un caz extrem de rar, să întâlnești copii implicați direct în comiterea infracțiunii, dar se pare că este un mod deliberat de acțiune, o strategie, prezența minorului în câmpul de acțiune oferind mai multă încredere în potențialii cumpărători, și deci relaxare, vânzătorului”, a comentat un comisar de poliție danez.

Bărbatul din imagini a fost arestat la o săptămână după furt, femeia fiind căutată de poliție în continuare. Se bănuiește că cei doi ar mai fi vinovați de cel puțin încă patru furturi din magazine

_85101862_bustap

Un bust de Rodin a fost furat în plină zi dintr-un muzeu din Copenhaga

Un bust din bronz realizat de celebrul sculptor francez Auguste Rodin a fost furat în plină zi din Gliptoteca din Copenhaga de doi indivizi cu ‘trăsături din Europa de Est’, transmite EFE citând un anunț făcut joi de poliția daneză.

Sculptura este una dintre versiunile ‘Bărbatului cu nasul spart’, datează din 1863 și a fost evaluată la două milioane de coroane daneze (268.000 de euro).

_85101862_bustap

Potrivit poliției, furtul a fost comis în ziua de 16 iulie, de doi indivizi cu aspect de turiști, care au intrat în muzeu, s-au îndreptat spre sala consacrată artistului francez și au plecat 12 minute mai târziu cu opera de artă ascunsă într-o sacoșă. Descrierea a fost făcută pe baza unei fotografii captate de una dintre camerele video de supraveghere montate în muzeu.

%d bloggers like this: