Fotbal: Un internaţional danez a supravieţuit unei tentative de asasinat

Nicki Bille Nielsen, un fotbalist cu un gol şi trei selecţii pentru naţionala Danemarcei, a supravieţuit unei tentative de asasinat care a avut loc de Crăciun în casa lui din Copenhaga, jucătorul more | mai mult »

National Geographic Romania: Copenhaga, perfect pentru orice fel de vacanță

Momentul în care ajungi în Copenhaga pentru sărbătorile de iarnă poate părea ca un vis. Capitala strălucește în lumini colorate și atmosfera magică te învăluie din prima secundă. Brazii împodobiți, casele înguste, more | mai mult »

A plecat în Danemarca să studieze, s-a întors în România să dezvolte!

A studiat patru ani în Danemarca şi a dorit să aducă în Craiova cele mai noi concepte în marketing şi design. După patru ani petrecuţi printre profesionişti, îşi doreşte să aplice în more | mai mult »

Prosport.ro : Nicklas Bendtner, arestat în Danemarca! Fapta reprobabilă comisă de fostul atacant de la Arsenal şi Juve

Nicklas Bendtner (30 de ani) a fost arestat de poliţia din Danemarca, după un conflict cu un taximetrist la finalul unei seri în care a petrecut în club. Acuzat că i-a rupt more | mai mult »

Danemarca a trimis pe teren un 11 de amatori, din care au facut parte un tamplar si un mecanic de barci, la meciul cu Slovacia. Cat s-a terminat partida

Jucatorii de Mondial ai nationalei Danemarcei au refuzat sa mai joace pana la clarificarea situatiei drepturilor de imagine. Cum Federatia Daneza a fost refuzata de acestia, a apelat la fotbalisti amatori, din more | mai mult »

Cotidianul NordJyske din Danemarca : 400 rumænere tilset af læger efter politiske protester Politi brugte fredag vandkanon og tåregas mod rumænske demonstranter, der er utilfredse med landets regering. Dragnea, Dancila, Carmen Dan, AFARĂ băi, nenorociților !

Over 400 personer har haft brug for lægehjælp, efter at demonstrationer i Rumænien fredag udviklede sig voldeligt, og politiet så sig nødsaget til at benytte tåregas. Demonstrationerne var arrangeret af rumænere, der more | mai mult »

News.ro | Jucătorii din naţionala daneză au închiriat un avion privat pentru ca Jonas Knudsen să-şi poată vedea fetiţa nou-născută

Jucătorii din naţionala daneză au închiriat un avion privat pentru ca fundaşul Jonas Knudsen să plece în Danemarca pentru a-şi vedea fetiţa nou-născută, relatează sport.es. elecţionerul Age Hareide i-a permis lui Knudsen more | mai mult »

Adrian Petre a promovat cu Esbjerg în prima ligă din Danemarca

Adrian Petre a promovat cu Esbjerg în prima ligă din Danemarca. Atacantul român adus de la UTA n-a evoluat azi, în ”returul” barajului cu Silkeborg. După ce a cedat în tur, scor 0-1, more | mai mult »

Postul impus de religie pune în pericol siguranţa oamenilor! În Danemarca, în Ramadan, se recomandă concediu

Ministrul imigraţiei şi integrării din Danemarca, ale cărui declaraţii despre străini au generat adeseori polemici, i-a invitat luni pe musulmani să-şi ia concedii în perioada Ramadanului în numele securităţii muncii, informează AFP. more | mai mult »

Show Adrian Petre în Danemarca! Hattrick entuziasmant pentru român + Reacția sa după meci

Românul Adrian Petre (20 de ani) a avut o evoluție entuziasmantă în meciul câștigat azi de echipa sa, Esbjerg, scor 5-2 în fața lui Nykobing, în Liga 2-a din Danemarca. Petre a more | mai mult »

StreetFood Frederikshavn angajeaza 2 bucatari români cu experienta. Salariu 1500 euro plus cazare și masa

StreetFood Frederikshavn : Vi søger 2 kokke som har erfaring fra arbejde i et køkken. Løn 1500 euro svarende til kr 11.000 plus kost og logi. Send venligst CV med foto til more | mai mult »

Telenovelă între doi „cărăuşi” de Danemarca. Doi şoferi de microbuz s-au certat între ei şi au ajuns la tribunal

B.R. (35 ani), cu domiciliul în Comăneşti, a fost trimis în judecată, anul trecut, de către procurorii DIICOT Bacău, pentru infracţiunile de acces ilegal la un sistem informatic, violarea secretului corespondenţei şi more | mai mult »

Danemarca vrea DESFIINȚAREA „societății PARALELE”

Guvernul danez a prezentat joi un plan care vizează desfiinţarea tuturor ‘ghetourilor’ din ţară – deseori descrise ca „societăţi paralele” – până în 2030, relatează dpa.  „Am stabilit un obiectiv clar – more | mai mult »

Danezii au descoperit aproape 100 de exoplanete

Aproape 100 de exoplanete – planete care orbitează în jurul unor stele aflate în afara Sistemului Solar – au fost descoperite de curând de oamenii de ştiinţă din Danemarca, informează Press Association. more | mai mult »

Randers HK – SCM Craiova 25-29 » Oltencele au învins în Danemarca și s-au calificat în „sferturi”

Handbalistele de la SCM Craiova aveau nevoie de un punct pentru a fi sigure de calificarea în ”sferturi”, dar nu s-au mulțumit cu jumătăți de măsură. După HC Zalău, SCM Craiova s-a more | mai mult »

Danemarca vrea să interzică purtarea vălului islamic în spaţiile publice

Guvernul danez a propus marţi interzicerea vălului islamic în spaţiile publice, devenind probabil următoarea ţară europeană care să limiteze purtarea îmbrăcămintei religioase, relatează AFP. „Este incompatibil cu valorile societăţii daneze şi lipsit more | mai mult »

HANDBAL. CSM București, VICTORIE clară în Danemarca. „Tigroaicele” rămân liderele grupei

CSM București a câștigat cu scorul de 31-26 partida jucată, duminică, în deplasare, la Midtjylland, în Grupele Principale ale Ligii Campionilor. CSM București a învins-o, duminică, pe FC Midtjylland (scor 31-26), într-o more | mai mult »

Premiera in Danemarca, peste 1.000 de tineri sunt cercetati de de Politie din cauza unor postari pe Facebook

Peste 1.000 de tineri sunt cercetati in Danemarca pentru difuzarea pe reteaua de socializare Facebook a unor inregistrari video care prezinta un raport sexual intre doi adolescenti de 15 ani, au anuntat more | mai mult »

O tânără de 26 de ani, abandonată la orfelinat și, apoi, adoptată în Danemarca, își caută părinții biologici în județul Vaslui: ”Ajutați-mă să-mi găsesc familia mea mare românească!”

O tânără care a fost adoptată de o familie din Danemarca, la vârsta de 3 ani, își caută disperată părinții biologici, ambii originari din județul Vaslui, precum și cei 15 frați, despre more | mai mult »

Cea mai modernă închisoare din lume e în Danemarca

În apropierea oraşului danez Gundslev a fost construită „cea mai umană închisoare din lume”, care a fost denumită Storstrem. Valoarea proiectului s-a ridicat la 160 de milioane de dolari, scrie Daily Mail. more | mai mult »

 

Tinerii români din Scandinavia s-au întâlnit la Copenhaga. A fost si ambasadorul

phoca_thumb_l_DSC7054

Dorul de a reînnoi sufleteşte legătura cu prezentul de acasă, dar şi cu trecutul istoric al pământului natal i-a adunat, timp de două zile, întru cinstirea Sfinţilor Martiri Brâncoveni, pe tinerii români din îndepărtatele ţinuturi scandinave. Ajunşi la Copenhaga, în Danemarca, aceştia au avut bucuria de a se închina la icoana cu părticele din moaştele Sfântului Constantin Brâncoveanu, dăruită Centrului episcopal din Stockholm de Patriarhul României, şi de a învăţa de la Sfinţii Brâncoveni, prin rugăciune şi dialoguri duhovniceşti, curajul mărturisirii credinţei în pământ străin, dragostea de neam şi tainele dialogului cu lumea occidentală.

citit si :  Participarea ambasadorului român la Copenhaga la ceremoniile de comemorare a sfinților martiri brâncoveni

phoca_thumb_l_DSC1354

Purtând în inimi frumoasa experienţă de la întrunirea de anul trecut de la Copenhaga, peste 100 de tineri din Suedia, Danemarca şi Norvegia au revenit în capitala Regatului danez pentru a-şi întâlni prietenii şi a-şi linişti sufletul, răgaz de câteva zile, prin rugăciune şi comuniune. Întrunirea din acest an, organizată de Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord, s-a desfăşurat în perioada 17-19 octombrie, sub înrâurirea duhovnicească a Sfinţilor Martiri Brâncoveni, pe care tinerii i-au interiorizat ca modele de viaţă şi mărturisire. „Fiţi Brâncoveni ai Suediei, ai Danemarcei şi ai Norvegiei!“, i-a îndemnat Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord. Animaţi de acest îndemn părintesc şi duhovnicesc, tinerii români au participat cu entuziasm la întreg programul întrunirii.

Vineri seara, după săvârşirea Tainei Sfântului Maslu în biserica Parohiei Ortodoxe Române din Copenhaga, Preasfinţitul Părinte Macarie a binecuvântat deschiderea lucrărilor întrunirii, urmând ca, sâmbătă dimineaţa, tinerii să se adune din nou în duh de rugăciune în locaşul care păstrează în prestolul Altarului fragmente din moaştele Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României. Mulţi dintre ei îmbrăcaţi în frumoasele costume tradiţionale româneşti, au participat la slujba Utreniei şi Acatistului Sfinţilor Martiri Brâncoveni, apoi la Sfânta Liturghie arhierească, la sfârşitul căreia au avut ocazia să cinstească moaştele Sfântului Apostol Andrei şi ale Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu, ocrotitorii Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord. După agapă, Preasfinţitul Părinte Macarie şi părintele Ioan Cojanu, stareţul Mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul“ din Alba Iulia, au purtat un dialog cu tinerii despre Sfinţii Martiri Brâncoveni, ca modele de vieţuire creştină, mărturisire şi dialog cu lumea culturală occidentală. „Prin cinstirea Sfinţilor Mărturisitori şi Martiri Brâncoveni devenim şi noi conştienţi de faptul că trăirea creştină nu este doar o opţiune individuală, ci poate fi o lumină peste veacuri“, a spus ierarhul românilor din Scandinavia.

Inaugurarea Mănăstirii Ortodoxe Române „Sfinţii Cuvioşi Macarie Romanul şi Ioan Iacob de la Neamţ“ din Ikast, Danemarca

Sâmbătă, 18 octombrie, la vremea Vecerniei, Preasfinţitul Părinte Macarie, însoţit de preoţi, credincioşi şi tineri, a plecat în pelerinaj cu icoana şi moaştele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu la Mănăstirea Ortodoxă Română „Sfinţii Cuvioşi Macarie Romanul şi Ioan Iacob de la Neamţ“ din Ikast, Danemarca.

Duminică dimineaţa, 19 octombrie, a fost sfinţită icoana Sfinţilor Cuvioşi Macarie Romanul şi Ioan Iacob de la Neamţ, rânduiţi ca ocrotitori ai mănăstirii, inaugurându-se astfel începutul vieţii monahale în prima mănăstire ortodoxă română din Danemarca, unde vieţuiesc ieromonahul Avram şi câţiva fraţi. „Veacurile creştine au fost marcate de oameni sfinţi, între care şi aceşti cuvioşi, ocrotitori ai acestei noi mănăstiri din Danemarca, Macarie Romanul şi Ioan Iacob de la Neamţ, care au influenţat soarta acestei lumi. De aceea, Biserica ni-i prezintă ca modele, iar noi, cinstindu-i, prelungim în timp trăirea lor pilduitoare. În icoana pe care am sfinţit-o astăzi, alături de Sfântul Cuvios Macarie Romanul, Sfântul Ioan Iacob Românul, de la Neamţ, poartă sulul desfăşurat cu o strofă dintr-un poem duhovnicesc alcătuit de el, cuvinte pe care le-am pus la inimă şi fraţilor noştri români din îndepărtata Scandinavie: «Fraţi pribegi ai ţării mele/ Necăjiţi printre străini/ Nu uitaţi menirea voastră/ De români şi de creştini!», a spus Preasfinţitul Părinte Macarie.

După slujba Ceasurilor şi Acatistele Sfinţilor Cuvioşi Macarie Romanul şi Ioan Iacob de la Neamţ, citite de pelerini, Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie. La final, Preasfinţitul Macarie a dat slavă lui Dumnezeu pentru aceste zile şi a mulţumit tuturor participanţilor pentru osteneala şi râvna cu care s-au angajat la acest pelerinaj, împărtăşindu-le arhiereasca binecuvântare şi încurajând noua obşte de călugări. Pelerinii s-au întors întăriţi la ostenelile lor zilnice, aşteptând cu bucurie noi pelerinaje la mănăstire şi reîntâlnirea cu ierarhul lor, prilejuri de înnoire şi primenire duhovnicească.

 

Tinerii români din Scandinavia s-au întâlnit la Copenhaga

 

Participarea ambasadorului român la Copenhaga la ceremoniile de comemorare a sfinților martiri brâncoveni

La 18 octombrie 2014, ambasadorul român la Copenhaga, E.S. domnul Viorel Ardeleanu, a participat la evenimentele de celebrare a sfinților martiri brâncoveni, organizate în Danemarca de Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord. La procesiunile din Copenhaga, susținute de Preasfințitul Episcop Macarie Drăgoi al Europei de Nord, a mai participat un numeros public din rândul comunității de români din acest stat.

Cu acest prilej, ambasadorul român a purtat discuții cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române în vederea reiterării sprijinului Ambasadei pentru conservarea spiritualității românilor din Danemarca. Interlocutorii au manifestat deschidere pentru derularea unor programe sociale în beneficiul comunității de români din acest stat.

Mai multe detalii pe acest subiect pot fi accesate la pagina: http://www.episcopiascandinavia.se/

Alte detalii:
Manifestările spirituale din 18 octombrie 2014 s-au înscris în agenda unui eveniment amplu, derulat de Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord în intervalul 17-19 octombrie 2014, în Danemarca. Agenda a inclus procesiuni ale Preasfințitului Episcop Macarie Drăgoi al Europei de Nord, prezentarea icoanei și moaștelor voievodului Constantin Brâncoveanu credincioșilor, precum și un pelerinaj organizat la noua Mănăstire Ortodoxă Română Sfinții Cuvioși Macarie Romanul și Ioan Iacob de la Neamț din Ikast (19 octombrie 2014).

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: