Handbal masculin: Danemarca a devenit campioană mondială în premieră

Selecţionata Danemarcei a câştigat în premieră titlul mondial la masculin, duminică seara, după ce a învins formaţia Norvegiei în finala Campionatului Mondial 2019, cu scorul de 31-22 (18-11), la Herning (Danemarca). Danemarca, more | mai mult »

Fotbal: Un internaţional danez a supravieţuit unei tentative de asasinat

Nicki Bille Nielsen, un fotbalist cu un gol şi trei selecţii pentru naţionala Danemarcei, a supravieţuit unei tentative de asasinat care a avut loc de Crăciun în casa lui din Copenhaga, jucătorul more | mai mult »

National Geographic Romania: Copenhaga, perfect pentru orice fel de vacanță

Momentul în care ajungi în Copenhaga pentru sărbătorile de iarnă poate părea ca un vis. Capitala strălucește în lumini colorate și atmosfera magică te învăluie din prima secundă. Brazii împodobiți, casele înguste, more | mai mult »

A plecat în Danemarca să studieze, s-a întors în România să dezvolte!

A studiat patru ani în Danemarca şi a dorit să aducă în Craiova cele mai noi concepte în marketing şi design. După patru ani petrecuţi printre profesionişti, îşi doreşte să aplice în more | mai mult »

Prosport.ro : Nicklas Bendtner, arestat în Danemarca! Fapta reprobabilă comisă de fostul atacant de la Arsenal şi Juve

Nicklas Bendtner (30 de ani) a fost arestat de poliţia din Danemarca, după un conflict cu un taximetrist la finalul unei seri în care a petrecut în club. Acuzat că i-a rupt more | mai mult »

Danemarca a trimis pe teren un 11 de amatori, din care au facut parte un tamplar si un mecanic de barci, la meciul cu Slovacia. Cat s-a terminat partida

Jucatorii de Mondial ai nationalei Danemarcei au refuzat sa mai joace pana la clarificarea situatiei drepturilor de imagine. Cum Federatia Daneza a fost refuzata de acestia, a apelat la fotbalisti amatori, din more | mai mult »

Cotidianul NordJyske din Danemarca : 400 rumænere tilset af læger efter politiske protester Politi brugte fredag vandkanon og tåregas mod rumænske demonstranter, der er utilfredse med landets regering. Dragnea, Dancila, Carmen Dan, AFARĂ băi, nenorociților !

Over 400 personer har haft brug for lægehjælp, efter at demonstrationer i Rumænien fredag udviklede sig voldeligt, og politiet så sig nødsaget til at benytte tåregas. Demonstrationerne var arrangeret af rumænere, der more | mai mult »

News.ro | Jucătorii din naţionala daneză au închiriat un avion privat pentru ca Jonas Knudsen să-şi poată vedea fetiţa nou-născută

Jucătorii din naţionala daneză au închiriat un avion privat pentru ca fundaşul Jonas Knudsen să plece în Danemarca pentru a-şi vedea fetiţa nou-născută, relatează sport.es. elecţionerul Age Hareide i-a permis lui Knudsen more | mai mult »

Adrian Petre a promovat cu Esbjerg în prima ligă din Danemarca

Adrian Petre a promovat cu Esbjerg în prima ligă din Danemarca. Atacantul român adus de la UTA n-a evoluat azi, în ”returul” barajului cu Silkeborg. După ce a cedat în tur, scor 0-1, more | mai mult »

Postul impus de religie pune în pericol siguranţa oamenilor! În Danemarca, în Ramadan, se recomandă concediu

Ministrul imigraţiei şi integrării din Danemarca, ale cărui declaraţii despre străini au generat adeseori polemici, i-a invitat luni pe musulmani să-şi ia concedii în perioada Ramadanului în numele securităţii muncii, informează AFP. more | mai mult »

Show Adrian Petre în Danemarca! Hattrick entuziasmant pentru român + Reacția sa după meci

Românul Adrian Petre (20 de ani) a avut o evoluție entuziasmantă în meciul câștigat azi de echipa sa, Esbjerg, scor 5-2 în fața lui Nykobing, în Liga 2-a din Danemarca. Petre a more | mai mult »

StreetFood Frederikshavn angajeaza 2 bucatari români cu experienta. Salariu 1500 euro plus cazare și masa

StreetFood Frederikshavn : Vi søger 2 kokke som har erfaring fra arbejde i et køkken. Løn 1500 euro svarende til kr 11.000 plus kost og logi. Send venligst CV med foto til more | mai mult »

Telenovelă între doi „cărăuşi” de Danemarca. Doi şoferi de microbuz s-au certat între ei şi au ajuns la tribunal

B.R. (35 ani), cu domiciliul în Comăneşti, a fost trimis în judecată, anul trecut, de către procurorii DIICOT Bacău, pentru infracţiunile de acces ilegal la un sistem informatic, violarea secretului corespondenţei şi more | mai mult »

Danemarca vrea DESFIINȚAREA „societății PARALELE”

Guvernul danez a prezentat joi un plan care vizează desfiinţarea tuturor ‘ghetourilor’ din ţară – deseori descrise ca „societăţi paralele” – până în 2030, relatează dpa.  „Am stabilit un obiectiv clar – more | mai mult »

Danezii au descoperit aproape 100 de exoplanete

Aproape 100 de exoplanete – planete care orbitează în jurul unor stele aflate în afara Sistemului Solar – au fost descoperite de curând de oamenii de ştiinţă din Danemarca, informează Press Association. more | mai mult »

Randers HK – SCM Craiova 25-29 » Oltencele au învins în Danemarca și s-au calificat în „sferturi”

Handbalistele de la SCM Craiova aveau nevoie de un punct pentru a fi sigure de calificarea în ”sferturi”, dar nu s-au mulțumit cu jumătăți de măsură. După HC Zalău, SCM Craiova s-a more | mai mult »

Danemarca vrea să interzică purtarea vălului islamic în spaţiile publice

Guvernul danez a propus marţi interzicerea vălului islamic în spaţiile publice, devenind probabil următoarea ţară europeană care să limiteze purtarea îmbrăcămintei religioase, relatează AFP. „Este incompatibil cu valorile societăţii daneze şi lipsit more | mai mult »

HANDBAL. CSM București, VICTORIE clară în Danemarca. „Tigroaicele” rămân liderele grupei

CSM București a câștigat cu scorul de 31-26 partida jucată, duminică, în deplasare, la Midtjylland, în Grupele Principale ale Ligii Campionilor. CSM București a învins-o, duminică, pe FC Midtjylland (scor 31-26), într-o more | mai mult »

Premiera in Danemarca, peste 1.000 de tineri sunt cercetati de de Politie din cauza unor postari pe Facebook

Peste 1.000 de tineri sunt cercetati in Danemarca pentru difuzarea pe reteaua de socializare Facebook a unor inregistrari video care prezinta un raport sexual intre doi adolescenti de 15 ani, au anuntat more | mai mult »

O tânără de 26 de ani, abandonată la orfelinat și, apoi, adoptată în Danemarca, își caută părinții biologici în județul Vaslui: ”Ajutați-mă să-mi găsesc familia mea mare românească!”

O tânără care a fost adoptată de o familie din Danemarca, la vârsta de 3 ani, își caută disperată părinții biologici, ambii originari din județul Vaslui, precum și cei 15 frați, despre more | mai mult »

 

Adunarea generala extraordinara 2015 a Asociatiei de Prietenie Romano- Daneza din Copenhaga

Salutare doresti sa te implici in organizarea asociatiei ?
Pentru a face parte din consiliul director va trebui sa deveniti membru al Asociatiei de prietenie romano-daneza din Copenhaga

Pentru mai multe detali puteti suna la: 22 92 05 77 sau 30 52 51 33

Asociatia de Prietenie Romano- Daneza din Copenhaga va invita la „Adunarea generala extraordinara.”
Care va avea loc pe data de 16 -Mai – 2015 incepand cu orele 13:00

.Va asteptam de la cel mai mic pana la cel mai mare !
.Prezenta voastra este importanta!
Petru a construi o comunitate unita si mai bine organizata.


https://www.facebook.com/events/353380308204800/

Asociatia de prietenie romano-daneza/ Rumænsk-dansk Venskabsforening

Ordinea de zi:

1.Alegerea conducatorului de sedinta.
2.Prezentarea raportului Consiliului Director
3.Prezentarea situatiei financiare 2015.
4.Prezentarea bugetul si cotizatiei pe anul 2014.
5.Propunerile membrilor Asociatiei (propuneri primite cu cel putin o samtamani inainte de data Adunarii generale).
6 Prezentarea si aprobarea modificarii statutului de catre membrii asociatiei.
7.Alegerea Consiliului Director.
8.Alegerea casierului si a revizorului.
9.Plan de activitati 2015.
10.Diverse. ( idei/propuneri de activitati, etc.)

PENTRU A DEVENI MEMBRI VA RUGAM SA CITITI STATUL ASOCIATIEI

STATUTUL ASOCIATIEI DE PRIETENIE ROMANO-DANEZA DIN COPENHAGA

Cap. 1. Nume și locatie

Art. 1. Numele asociației este: Asociația de prietenie Româno – Daneză. Asociația își desfasoară activitatea în Comuna Copenhaga.

Art. 2. Asociația este apolitică, non-profit și non-religioasă.

Cap. 2. Scop

Art. 3. Scopul asociației este:
Dezvoltarea relațiilor de prietenie și întelegere reciprocă între comunitatea română și cea daneză;
Contribuirea la dezvoltarea relațiilor sociale și culturale între comunitatea română și cea daneză;
Prevenirea izolării sociale a minorității române în Danemarca;
Integrarea minoritatii române în societatea daneză;
Colaborarea cu autorități publice și alte asociații și organizatii, care au scopuri: Informarea despre aspecte sociale, culturale, sportive, legale și educationale.
Art. 4. Mijloacele prin care Asociația urmărește atingerea scopului sunt:

Organizarea de festivități, discursuri, evenimente culturale și sportive;
Organizarea de excursii pentru membrii Asociației și alte persoane cu interes social.

Cap. 3. Membrii asociației

Art. 5. Poate solicita calitatea de membru al Asociației orice persoană fizică sau juridică care se obligă să adere la scopul și obiectivele Asociației și să platească cotizația anuală.

Art. 6. Solicitantul al cărui scop si/sau activități afectează în mod negativ reputatia Asociației sau posibilitățile de muncă ale Consilului Director nu poate fi membru al Asociației. Dacă Consiliul Director respinge o cerere pentru admiterea ca membru, solicitantul poate să depună un recurs către Adunarea Generală, după care recursul va fi evaluat în urmatoarea ședință a Adunării Generale.

Art. 7. Consiliul Director poate exclude din rândurile sale pe acel membru care încalcă statutul și regulamentele Asociației. Membrul exclus are posibilitatea de a depune un recurs împotriva acestei decizii către Adunarea Generală, după care recursul va fi evaluat la urmatoarea ședință a Adunării Generale.

Cap. 4. Adunarea Generală

Art. 8. Adunarea Generală este organul suprem de conducere al Asociației.

Art. 9. Convocarea unei reuniuni a Adunării Generale va fi efectuată de Consiliul Director cu cel puțin 30 zile calendaristice înainte de data Adunării. Adunarea Generală Ordinară se ține anual.

Art. 10. Membrii Asociației vor fi informați despre convocarea Adunării Generale via internet sau e-mail.

Art. 11. Ordinea de zi a Adunării Generale trebuie să cuprinda cel puțin următoarele puncte:

Alegerea conducătorului de ședință;
Prezentarea și aprobarea raportului Președintelui Consiliului Director;
Prezentarea și aprobarea situatiei financiare, a bugetului precum și a cotizației;
Propunerile membrilor Asociației primite cu cel puțin doua săptămâni înainte de data cand se va tine ședința Adunării Generale
Alegerea Consiliului Director;
Alegerea revizorului;
Divers.
Art. 12. Hotarârile Adunării Generale se adopta prin vot, cu majoritatea simplă (jumatate plus unu) a voturilor exprimate de membrii prezenti cu drept de vot. Excepție fac hotarârile privind modificarea Statutului și dizolvarea Asociației care se adoptă în conformitate cu prevederile Art.21. din prezentul Statut.

Art. 13. Drept de vot au numai membrii care au plătit cotizația la zi.

Cap. 5. Conducerea asociației

Art. 14. Asociația este condusă de Consiliul Director, care este ales de Adunarea Generală.

Art. 15. Consiliul Director este format din șapte membri care se aleg anual.

Art. 16. Consiliul Director se întrunește în ședințe de câte ori este necesar, mimimum de 2 ori pe an sau dacă cel puțin 4 membri ai Consiliului Director consideră că este necesar și convoacă Șendinta de Conducere. Președintele convocă și conduce Ședința de Conducere. În lipsa președintelui, convocarea și conducerea ședinței este preluată de vicepreședinte.

Art. 17. Consiliul Director se constitue în sine din președinte, vicepreședinte și 5 membri, și își stabilește propriile reguli. Consiliul Director (2014 stabilit la Adunarea Generală din 10.05.2014) este format din urmatorii:

Costel Valentin Andersen – președinte
Ionela Butnarasu – membru

Cap. 6. Dreptul de reprezentare

Art. 18. Asociația este reprezentata legal în relațiile sale cu terți de către Președintele și casierul acesteia, împreună având și drept de semnătură. În cazul indisponibilității Președintelui sau a casierului, reprezentarea legală și dreptul de semnatură revine Președintelui sau casierului împreuna cu oricare alți doi membri ai Consiliului Director.

Cap. 7. Cotizația de membru

Art. 19. Cuantumul cotizației anuale se stabileste și este aprobat de Adunarea Generală. Cotizația e stabilita la 100 kr/an de persoana. (hotarat la data de 6 mai 2011).

Cap. 8. Modificarea Statutului

Art. 20. Modificarea Statutului necesită majoritate calificată de 2/3 din totalul voturilor membrilor prezenți cu drept de vot.

Cap. 9. Adunarea Generală Extraordinară

Art. 21. Adunarea Generală Extraordinară se convoacă de către Consiliul Director sau la solicitarea a cel puțin 1/3 din membrii Consiliului Director. Adunarea Generală Extraordinară se convoacă cu un preaviz de minimum 2 săptămâni și cel târziu 4 săptămâni înainte de a avea loc.

Cap. 10. Gestiune și contabilitate

Art. 22. Anul financiar al Asociației corespunde anului calendaristic. Cotizația anuală acoperă perioada unui an calendaristic.

Art. 23. Adunarea Generală stabilește ca revizor pe Florian Jensen (hotărât la data de 19 maj 2011), caruia îi revine sarcina controlului financiar al Asociației și verificarea contabilă.

Art. 24. Asociația răspunde pentru obligațiile sale cu patrimoniul. Membrii Asociației sau Consiliul Director nu sunt solidari și personal răspunzători pentru debitele Asociației.

Cap. 11. Dizolvarea Asociației

Art. 25. Dizolvarea Asociației necesită o majoritate de 2/3 din voturile Adunării Generale sau ale Adunării Generale Extraordinare. Hotărârea de dizolvare a Asociației trebuie aprobată la urmatoarea Adunare Generală Extraordinară.

Art. 26. La dizolvarea Asociației vor intra în vigoare hotărârile Adunării Generale referitoare la fondurile Asociației. Fondurile Asociației pot fi folosite în conformitate cu Cap. 2 din prezentul Statut.

Prezentul Statut a fost adoptat de către Adunarea Generală a Asociației de prietenie româno-daneză în ședința de constituire care a avut loc la Amager Kulturpunkt, Øresundsvej 4, etajul 2, în data de 6 mai 2011.
PENTRU VIITORII MEMBRII

Daca doriti sa deveniti membru al acestei asociati, cotizatia anuala este 100 de koroane daneze .

Se poate plati in contul Asociatiei de prietenie romano-daneza din Copenhaga la nr. de cont

Danske Bank

Reg. nr 1551
Konto nr . 10932866

https://www.facebook.com/events/353380308204800/

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: